Weet je wat grappig is?

(foto : Leo van Velzen)

 

In het huidig tijdsgewricht, waarin verharding en onverdraagzaamheid de boventoon voeren, heeft de mensheid behoefte aan lachen. Maar wanneer is iets theatraal nou echt grappig? In een reeks lessen onderzoek je wanneer iets leuk is op het toneel. Waar ligt de grens tussen flauw, ongepast, ordinaire, misplaatst, plat en werkelijk om te lachen? Je doet dat aan de hand van bestaand en eigen gemaakte scènes en je schuwt daarbij de discussie over wat jij persoonlijk om te lachen vindt niet.

 

Deze module is onderdeel van de kaderopleiding spel/regie en theatercoach.

 

over de docent

Paul R. Kooij studeerde in 1981 af aan de toneelschool in Arnhem. Sindsdien speelt hij toneel bij theatergezelschappen in tv programma’s en film. Hij probeert een zo breed mogelijk terrein te bestrijken. Hij werkt zowel in het lichte genre zoals de kindertelevisie programma’s als Ko de Boswachtershow en het Klokhuis en in films als Ja Zuster Nee Zuster, Wiplala, en Meester Kikker.

 

Maar ook in het meer kunstzinnig theaterwerk zoals in de 4 delige Proust–cyclus bij het Ro Theater in de regie van Guy Cassiers. Paul is ook te zien in volwassen tv series als ‘Goedenavond Dames en Heren’ en ‘De Prooi’. In 2014 en 2015 speelde hij de rol van Otto Frank in het toneelstuk Anne van Theater Amsterdam. In de zomer van 2016 was hij te zien in de publiekshit Het PauperParadijs , een lokatievoorstelling in Veenhuizen in Drenthe en op dit moment repeteert hij aan de rol van Sepp Blatter in de voorstelling ‘FiFA Blatter, de val van de voetbalkeizer’.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.