Deeltijdopleidingen theater

opleiding in beeld

Structuur van de opleiding

Een tot drie jaar in deeltijd. De eerste twee jaar 30 weken les, 2 tot 4 dagdelen per week. In het examenjaar regisseer je een voorstelling als regisseur of theatercoach of speel in een grote productie.

Het programma van een volledig jaar bestaat uit:

• basislessen

Studenten met een spel, regie of theatercoach profiel krijgen vakmatige lessen gericht op acteren, regisseren en/of het werken met specifieke doelgroepen. Studenten met een beperking volgen hun eigen specifieke leerroute.

• gezamenlijke basislessen

In aanvulling op de basislessen ontmoeten alle studenten elkaar (met en zonder beperking) in vakken als acteren, stem, beweging en koorzang. Samen maken zij studiopresentaties en theaterworkshops.


• studiopresentaties en theaterateliers

In theaterateliers staat de ontmoeting met het publiek centraal in een workshop setting.
Studiopresentaties zijn korte optredens bij de afronding van een cursus / module.


• onderzoek en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden

In alle profielen worden kennis en vaardigheden van de student vergroot door middel van praktijk ervaring. Dat gebeurt in externe en interne stages, ondersteunt met vakken als dramaturgie, sociale psychologie, werken met bijzondere doelgroepen, vakdidactiek en stagebegeleiding.


• de losse modules en cursussen

Studenten kunnen de basislessen aanvullen met de losse modules (cursussen) op doordeweekse avonden, deze modules zijn niet verplicht, maar dienen als een middel om je te specialiseren. Per seizoen zijn vier afzonderlijke modules inbegrepen in het lesgeld.


• lestijden en dagen

De kaderopleiding wordt gegeven in 30 lesweken met les op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
(excl. reflectieweken en vakantie). Af en toe wijkt het rooster uit naar de zondag bij bv. voorstellingsbezoeken of presentaties. Dit wordt vooraf aangegeven in een rooster. Het is mogelijk om gedurende het gehele seizoen te starten.


Klik hier voor de meest recente versie van het rooster seizoen 2016-2017

Neem voor meer informatie contact op met dominique@rcth.nl.inschrijven & auditie

Om je aan te melden vul je het inschrijfformulier in en zullen wij contact met je opnemen om een ​​afspraak te maken voor een auditie. Als je al een module of cursus hebt voltooid is een auditie niet langer en wordt je rechtstreeks toegelaten tot de opleiding. Voor meer informatie: dominique@rcth.nl.


inschrijven & auditie voor mensen met een beperking

De kaderopleiding en cursussen is bedoeld voor studenten vanaf 18 jaar.
Daarnaast bieden we zogenaamde inclusieve modules aan ; dit zijn specifieke modules die ook toegankelijk zijn voor studenten met en zonder een beperking. Dit staat apart aangegeven. Indien er niets vermeld staat over inclusieve modules dan betreft het een module uitsluitend voor reguliere studenten. Voor vragen over het opleidingsaanbod van het rcth kun je mailen aan dominique@rcth.nl of sylvia@rcth.nl.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.