Theater met Maskers

In de cursus ‘theater met maskers’ leer je essentiële bewegingen van overbodige te scheiden. Wanneer je een masker draagt heb je enkel nog het lichaam waarmee je uitdrukking kunt geven. Het is voor een speler een uitstekend instrument om zijn techniek te verfijnen. Ook voor wie wil leren spelen of op een ontspannen manier voor een publiek wil staan is dit een uitgelezen veilige en doeltreffende techniek aangezien het gezicht bedekt is. Er wordt gewerkt met 'Trestle' maskers.

 

Een rcth module is net als een SKVR cursus los te volgen. De laatste avond van een module is echter deels een evaluatie / beoordelingsavond. Je mag zelf aangeven of je beoordeeld wilt worden, in dat geval vul je een zelfreflectie formulier in en zal de vakdocent je feedback geven op je ontwikkeling en reflectie. Een positief beoordeelde module geeft recht op een deelcertificaat en past als behaald onderdeel in de deeltijd opleidingen spel, regie / theatercoach van het rcth.

 

over de docent

Maskers en theater zijn onlosmakelijk verbonden voor Arjen Stavenuiter. Theater vond plaats in zijn familie, alwaar een groot deel van de familie in het amateur en professioneel theater werkzaam was en nog steeds is.  De kennismaking met maskers vond plaats in het theater. Om zijn spel te verbeteren besloot hij na de lerarenopleiding een opleiding te volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hierna was hij werkzaam bij Theatergroep Max ( Maas TD), maakte zijn eigen voorstellingen ( Berenkuil, SKVR en rcth).

 

Op dit moment is Arjen verbonden aan de Thomas More Hogeschool Pabo als theaterdocent en studentbegeleider en trainingsacteur bij de div. training o.a. communiceren met ouders. Hij geeft theatertrainingen met Trestle Maskers in Nederland en Zwitserland. Door zijn open, fysieke en creatieve manier van lesgeven zet hij een veilige setting neer waarin de deelnemers zich goed in kunnen ontwikkelen.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.