Spreken in het hier en nu

Hoe zorg je ervoor dat je publiek van begin tot eind geboeid blijft? Spreken in het hier en nu is een presentatietraining gericht op tekstbehandeling en biedt verschillende technische handvatten om regisseur te worden van je eigen tekst en te presenteren met meer impact.

 

Presenteren is sturen

Je boodschap verwoorden op papier is vaak al moeilijk. Dezelfde woorden tot leven laten komen voor publiek is voor de meeste mensen helemaal een lastige klus. Bij presenteren is het de kunst om je presentatie de inhoud te laten versterken. Hoe kun je jouw tekst zo regisseren dat je het publiek stuurt in het luisteren? Van welk woord wil je dat het nagalmt onderweg naar huis?

 

In de workshop kijken we naar de verschillende mogelijkheden van een tekst. Je leert (zelf)bewust voor een groep te staan en met je tekst te spelen. Jouw publiek zal denken dat je gemakkelijk en spontaan spreekt, terwijl je stiekem de tekst zeer technisch hebt voorbereid. Alle technieken zijn makkelijk toepasbaar en herhaalbaar. Zo kun je deze methode altijd blijven integreren in de toekomst tijdens het spreken voor groepen.

 

Over je docent:
Wendy Hoogendijk is een Rotterdamse theatermaker. Ze studeerde aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Wendy regisseert voorstellingen en is verbonden als theaterdocent aan de SKVR. Tijdens haar studie aan de Toneelacademie heeft Wendy verschillende acteurstrainingen en methodes mogen ondergaan die gericht waren op tekstbehandeling. Deze opgedane kennis heeft ze omgevormd tot een toegankelijke en vernieuwende training voor volwassenen die meer uit hun presentatie willen halen.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.