Module: Waar zorg kunst ontmoet

(foto Carel van Hees, uit de rcth productie : Ont-heemd)

Tijdens deze module wordt expertise gedeeld en leer je van elkaar. Waardoor inzichten tot stand komen die de basis vormen voor nieuwe uitdagingen. Om kunst toe te passen in de zorg. En zorg opgenomen wordt in de kunst.

 

Voor zorgmedewerkers en theatermakers

 

Als zorgmedewerker word je uitgedaagd om de begeleiding van cliënten op een andere en nieuwe wijze vorm te geven. Theatertechnieken geven cliënten ruimte om hun eigen kracht en hun eigen creativiteit te ontdekken waardoor zelfvertrouwen en zelfredzaamheid vergroot kan worden. Middels deze werkwijze geeft het ook meer en andere informatie over de cliënten wat het begeleiden van hen ten goede komt.

 

Theatermakers worden uitgedaagd om theater te maken met mensen met een beperking. Hierdoor kan een idee over deze mensen veranderen van minder begaafd naar anders begaafd. Het geeft deze acteurs de kans om hun verborgen talenten zichtbaar te maken. Voor theatermakers biedt het tevens de mogelijkheid om bij te dragen aan de participatie en inclusie van de medemens met een beperking in de huidige samenleving.

 

Een rcth module is net als een SKVR cursus los te volgen. De laatste avond van een module is echter deels een evaluatie / beoordelingsavond. Je mag zelf aangeven of je beoordeeld wilt worden, in dat geval vul je een zelfreflectie formulier in en zal de vakdocent je feedback geven op je ontwikkeling en reflectie. Een positief beoordeelde module geeft recht op een deelcertificaat en past als behaald onderdeel in de deeltijd opleidingen spel, regie / theatercoach van het rcth.

 

over de docent

Tineke Boomsma werkt sinds 2014 bij het rcth en geeft les in de kaderopleiding regie en de module ‘Werken met bijzondere doelgroepen’. Daarnaast speelt Tineke momenteel mee in de nieuwe voorstelling van het rcth ‘Ont-heemd’.

 

Tineke deed de docentenopleiding aan de theaterschool in Amsterdam en was tot 1993 werkzaam in de psychiatrie als dramatherapeut en in het mbo als dramadocent bij de sector dienstverlenende beroepen. Tevens was ze werkzaam als regisseur bij haar eigen vrouwen theatergroep. Ze besloot andragogiek (veranderkunde) te gaan studeren en gaf van 1999 tot 2001 trainingen aan laagopgeleide vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Van 2001 tot 2013 heeft Tineke respectievelijk bij Inholland in Rotterdam, de Hanzehogeschool in Groningen en bij Stenden in Leeuwarden gewerkt als docent bij de opleiding SPH.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.