Module lied en tekst interpretatie ‘de wereld van Bertolt Brecht’

Duik mee in het werk van Duits theatergenie Bertolt Brecht. Geprikkeld door de algemene menselijke crisis waarin de samenleving zich bevindt, ga je onderzoeken waar de wereld van Brecht overlapt met de wereld waarin wij nu leven. Brecht is actueel.

 

We gaan teksten van Brecht ontleden en maken kennis met Brechtiaans theater. We gaan de poëtische kracht van de Duitse taal bewonderen en gaan de vrouw liefhebben door de ogen van Brecht. We gaan luisteren naar Brecht als liedtekstschrijver. Hoe zijn tekst de muziek versterkt en de muziek zijn tekst. Hoe tekst en muziek gelijkwaardig kunnen zijn aan elkaar. We gaan lezen, luisteren, analyseren, discussiëren, ruzie maken, flirten, vozen en de vloer op met Brecht.

 

Een rcth module is net als een SKVR cursus los te volgen. De laatste les van een module is echter deels een evaluatie / beoordelingsavond. Je mag zelf aangeven of je beoordeeld wilt worden, in dat geval vul je een zelfreflectie formulier in en zal de vakdocent je feedback geven op je ontwikkeling en reflectie. Een positief beoordeelde module geeft recht op een deelcertificaat en past als behaald onderdeel in de deeltijd opleidingen spel, regie / theatercoach van het rcth. De module wordt afgesloten met meerdere presentaties.

 

over de docent

Loulou Hameleers is in 2013 Cum Laude afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium Codarts, richting muziektheater.

 

Ze is zangeres, actrice en theatermaakster. Ze heeft een grote passie voor modern muziektheater, zowel maken als spelen. Ze is deel van CLUB GEWALT, een Rotterdams muziektheater-collectief van acht jonge multiperformers, met brutale, energieke concepten.  Zij zijn in 2013 gestart en speelden o.a. al op BAM New York, Festival d’Avignon en Operadagen Rotterdam. Naast het volle programma van CLUB GEWALT speelde ze vorig jaar de voorstelling “Es Lebe BB”, een theatraal concert met materiaal van Bertolt Brecht en Kurt Weil. Ook speelt Loulou de rol van Elise in TOON, de comedyserie van KPN. Momenteel is ze bezig met de opnames van TOON seizoen 2.

 

Daarnaast geeft ze lessen en workshops in zang, spraak en integratie.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.