Fysiek theater

Fysiek theater is een theatervorm waarbij beeld, beweging en ruimte centraal staan. Zoals bij toneelvoorstellingen vaak het script de aanleiding van een voorstelling is, gebruiken deze spelers de kracht van de taal van het lichaam als bron voor het spelen en theater maken. Tekst wordt in voorstellingen wel gebruikt, maar heeft dan over het algemeen slechts een ondersteunende rol.

In de workshop Fysiek spel gaan we onderzoeken hoe je met fysiek spel een scène interessanter kan maken. We gaan aan de slag met fysieke transformaties vanuit o.a foto's, en muziek. Daarnaast is er de ruimte om zelf kleine scenes te maken. Binnen de workshop zullen we zowel solo opdrachten als groepsimprovisaties doen. Wat voor personage ontstaat er wanneer je hele lichaam laat transformeren naar bijvoorbeeld het woord "warm"?

 

over de docent

Erwin Boschmans heeft de Mime opleiding in Amsterdam gevolgd. Hij speelt o.a. in de voorstelling 'Ipad' van theatergezelschap Bonte hond. Daarnaast heeft hij een eigen theatergezelschap Stichting Soulshine Connection. In zijn lessen ligt de nadruk op het samen onderzoek doen.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.