Camera acteren

Je eerste stappen naar een rol op het witte doek? Wil gewoon eens uitproberen of acteren voor de camera je ligt?  Probeer het uit in deze cursus van veertien lessen.

 

De les
Acteren voor de camera vraagt om andere kwaliteiten dan theater acteren. De camera is immers het publiek dat vlak voor je zit en daar pas je je spel op aan. Ook is continuïteit belangrijk. Zit je haar nog hetzelfde, is je glas niet opeens halfvol en beweeg je steeds hetzelfde bij de volgende takes?
Voor een filmacteur is het vooral belangrijk een rol geloofwaardig neer te zetten. Of het nu een speelfilm is, soap of bijvoorbeeld een docudrama, het belangrijkste is dat het niet alleen echt lijkt maar ook echt is. Hiervoor krijg je in de lessen een aantal handvatten aangereikt.  We oefenen  in het spelen van emoties vanuit inleving (o.a. The Method) en vanuit fysiek.

Daarnaast werken we aan het herhaalbaar maken van spel en tekst en het spelen met verschillende  kaders. We werken uiteindelijk naar scènes toe die we opnemen en met elkaar bekijken. Na afloop krijg je de scenes via WeTransfer opgestuurd. Ook cursisten die deze cursus al eens hebben gevolgd zijn meer dan welkom.

 

over de docenten

Deze cursus wordt gegeven door twee docenten : Yvonne van der Haven (theaterdocent) en Danny Bliek (film maker)

 

Deze cursus is vol, je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst, we nemen dan contact met je op indien er een plek vrijkomt.

Aanmelden
  • 1. persoonlijke gegevens

  • 2. hoe wil je je inschrijven?

  • 3. Heb je opmerkingen of vragen?

    Heb je vragen over een rcth module stuur dan een mail aan dominique@rcth.nl. Voor de SKVR cursussen kun je Bob van der Lugt mailen op bob@rcth.nl. Het rcth is in verband met de kerstvakantie gesloten van donderdag 22 december t/m dinsdag 3 januari 2017. Bevestigingen en facturen n.a.v. je inschrijving worden verstuurd vanaf woensdag 4 januari 2017.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.